Höstgryta med kokt potatis och svartkålschips


Ingredienser
10 st kryddpepparkorn
10 st lagerblad
2 msk Tomatpuré
2 st gula löka
2 st morötter
2 blad svartkål
2 msk grönsaksbuljong
2 msk kinesisk svart soja
1 msk rödvinsvinäger
1 liter vatten
Recept:
Stek kryddpeppar, lagerblad, tomatpuré, lök, morötter, och svartkål i rapsolja i en kastrull.
När löken är mjuk tillsätt resten utav ingredienserna och låt koka i ca en timme.
Svartkålschips:
Sätt ugen på 200C
Dela ca 5 st svartkålsblad på mitten och lägg på en ugnsplåt.
Ringa olivolja över och krydda med salt och peppar och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera grytan tillsammans med kokt potatis, rårörda lingon och svartkålschips.