Höstgryta med kokt potatis och svartkålschips

 

Ingredienser 

 10 st kryddpepparkorn 

10 st lagerblad 

2 msk Tomatpuré  

st gula löka 

st morötter 

2 blad svartkål 

2 msk grönsaksbuljong 

2 msk kinesisk svart soja 

1 msk rödvinsvinäger 

1 liter vatten 

 

Recept: 

Stek kryddpeppar, lagerblad, tomatpuré, lök, morötter, och svartkål i rapsolja i en kastrull.  

När löken är mjuk tillsätt resten utav ingredienserna och låt koka i ca en timme.  

 

Svartkålschips: 

Sätt ugen på 200C  

Dela ca 5 st svartkålsblad på mitten och lägg på en ugnsplåt. 

Ringa olivolja över och krydda med salt och peppar och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.  

 

Servera grytan tillsammans med kokt potatis, rårörda lingon och svartkålschips.  

 
Gryta - Höst - MIddag - veganskt